Personlig udvikling i socialt arbejde er et must

Amelevi, underviser på familiebehandleruddannelsen i personlig bevidsthed
Vi er nødt til at starte med os selv, hvis vi skal drive andre til forandring, siger Amelevi Hounou Rathleff.

Bevidstheden om, hvad det er, der driver, begrænser og motiverer dig som menneske, hører ikke kun privatlivet til. Den er også helt afgørende for, om du som fagperson lykkes i socialt arbejde. Det mener Amelevi Hounou Rathleff, som underviser på modul 1 om personlig udvikling på Memox familiebehandleruddannelse.

”Som fagpersoner i det socialfaglige felt opstiller vi tit mål og lægger planer for at hjælpe andre mennesker med at skabe positive forandringer i deres liv. Men ironisk nok har vi sjældent selv lagt eller nedskrevet planer for, hvordan vi opnår ønsker, mål og drømme for vores eget liv. Men hvis vi vil drive andre til forandring, er vi nødt til at starte hos os selv,” mener Amelevi Hounou Rathleff.

Hun stiftede i 2012 Memox og nogle år senere memoxakademiet og er til daglig udviklingschef i Memox.  Som både privatmenneske, pædagog, terapeut og underviser nar hun i flere år beskæftiget sig med personlig  udvikling, bl.a på Memox familiebehandleruddannelse.

Hendes budskab er, at vi skal turde sætte os selv under lup og være nysgerrige på os selv: Hvad driver os i vores hverdag? Hvad har vi med i vores personlige bagage? Hvilken energi bidrager vi med til relationerne, både i vores professionelle og private liv? hvad er det, vi ønsker med vores liv i forhold til fx børn, parforhold, helbred og karriere?

Det er vigtigt , at de værdier og overbevisninger, du bærer med dig, ikke er styrende for din relation til de mennesker, du arbejder med.

Amelevi Hounou Rathleff, grundlægger af og underviser på familiebehandleruddannelsen

”Vi er nødt til at forholde os til, hvilke værdier, overbevisninger og historier, vi er styret af i forhold til at få vores eget liv og egne relationer med andre til at lykkes. For at ændre på noget, skal vi vide, hvad der er på spil, og hvor vi gerne vil bevæge dig hen,” fastslår Amelevi og fortsætter:

”Du er nødt til at vide, hvilke brikker der er i spil, for at kunne lægge dem korrekt. Jo klogere du er på dig selv, jo bedre bliver du til at hjælpe og rumme andre. Kun på den måde formår du at være åben, nysgerrig og accepterende i forhold til andres værdier og væren i verden. Derfor er personlig bevidsthed et must i socialt arbejde. Det vigtige er nemlig, at de værdier og overbevisninger, du bærer med dig, ikke er styrende for din relation til de mennesker, du arbejder med.

Amelevi – blå bog

Amelevi er uddannet pædagog og psykoterapeut. I 2012 stiftede Amelevi Memox, og i 2018 grundlagde hun Memoxakademiet og Memox familiebehandleruddannelse. Som pædagog og familiebehandler har Amelevi mere end 15 års bred erfaring i arbejdet med socialt udsatte familier. Hun er i dag udviklingschef i Memox og underviser på familiebehandleruddannelsen.

Søg

LUK